Wethouder Van Gelder opent project Sinnestroom Trije Hikken

Vrijdag 24 januari 2020 opende wethouder Van Gelder van de gemeente Leeuwarden ons eerste project Sinnestroom Trije Hikken. De feestelijke opening vond plaats bij Maatschap Schuurmans aan de Trije Hikken 1. Zij zijn degene die een dak ter beschikking hebben gesteld aan de coöperatie.

Voorzitter Marc Bekhof: “We zijn erg blij dat Schuurmans ons een dak ter beschikking wilde stellen. Hierdoor hebben we nu succesvol ons eerste project kunnen oppakken. Dat laatste was trouwens ook niet gelukt zonder de grote steun uit de omgeving om financieel bij te dragen. Hierdoor konden we de investering doen om de 330 panelen aan te schaffen en te laten plaatsen.

Voorafgaand aan de officiële opening verzorgde GroenLeven een leerzaam programma voor groep 5 en 6 van basisschool de Twamêster over het opwekken van energie met zonnepanelen.

In de toekomst willen we als coöperatie nog meer projecten realiseren om bij te dragen aan de noodzakelijke energietransitie en het verbeteren van de eigen leefomgeving. De eerste stap is nu gezet!