Zonnepanelen voor de Wergeaster Wettersport Feriening

Door de ligging van Wergea als watersportdorp aan de staande mastroute mag de Wergeaster Wettersport Feriening elk jaar vele toeristen met hun boot/jacht verwelkomen.

Begin 2023 heeft de vereniging in samenwerking met de gemeente een nieuwe passantensteiger gerealiseerd. Ook is de vereniging begonnen met verduurzamen.

Een van de manieren om dit te doen is door zonnepanelen aan te schaffen en te plaatsen op de daken van het clubgebouw en toiletgebouw. De zonnepanelen zijn inmiddels door de eigen vrijwilligers en de Havencommisie zelf geplaatst. Het hele plan is bedacht door Jan Mooren en mede mogelijk gemaakt met een bijdrage van 3250 euro van de Coöperatie Duurzaam Wergea.

En het resultaat? Dat mag er zijn. De boten aan de passantensteiger, het Tobbehûske en de boten in de verenigingshaven konden er voor een groot deel hun energie uit halen.

Kortom de nieuwe steiger en de zonnepanelen hebben de vereniging dit jaar goed op de kaart gezet. Het hele seizoen was de steiger goed gevuld met boten en jachten, waardoor er ook weer een mooie stroom aan toeristen ons mooie dorp hebben bezocht.