Sinnestroom Greate Mar

Met het project Sinnestroom Greate Mar wekken we gemiddeld 100.000 kWh per jaar op met circa 260 zonnepanelen (het jaarlijks energieverbruik van gemiddeld 35 huishoudens). De zonnepanelen worden geplaatst op de ligboxenstal van de Firma Stelwagen aan de Greate Mar 4.

De voorbereidingen voor het project zijn in het najaar van 2020 gestart en anno augustus 2021 is de door de coöperatie aangevraagde Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) toegekend. Met deze toekenning krijgt de coöperatie 15 jaar lang een gegarandeerd subsidiebedrag per kWh van de overheid.

Het realiseren van het zonnedak kost echter ook geld. Om het project van de grond te krijgen is een bedrag van € 83.000,- nodig. Dit geld is nodig om te investeren in het aanschaffen/plaatsen, onderhouden van de panelen en de huur van het door de firma Stelwagen beschikbaar gestelde dak.

Financiering
Om de benodigde financiering rond krijgen zetten we in op het verkopen van Sinneficaten (certificaten van 100 euro per stuk met een jaarlijks rendement van 2,5%) aan de inwoners van Wergea e.o. Op die manier willen we voldoende geld ophalen om het project te laten slagen.

Maak rendement op uw spaargeld en draag bij aan een beter klimaat!
Ben u na het lezen over dit project voornemens om deel te willen nemen aan het project, dan kunt u hier: Sinneficaten kopen. We kiezen er als coöperatie voor om binnen dit project met Sinneficaten te werken, omdat we liever rendement aan de bewoners van het dorp betalen dan aan de bank. Daarnaast willen we inwoners  uit Wergea en omgeving de mogelijkheid bieden om actief bij te dragen aan het verder verduurzamen van de onze huidige energiemix. Voordelen om de panelen te plaatsen bij firma Stelwagen:

  • Geen gebruik van land;
  • Investeren in zonnepanelen en bijdragen aan de energietransitie en het terugdringen van de CO2 uitstoot;
  • Een jaarlijks rendement van 2,5% op de persoonlijke investering.

Informatiedocument
Wilt u meer weten over het project? Download hier het informatiedocument.