Werkgroep Duurzaam Wergea, doe je mee?


Energiecoöperatie Duurzaam Wergea is op zoek naar actieve, geïnteresseerde bewoners die samen een werkgroep Duurzaam willen vormen. Want in je eentje uitzoeken wat de beste verduurzamende maatregelen zijn voor jouw woning, is een hele klus. Samen energie besparen werkt. In een werkgroep worden de krachten gebundeld en zetten we er samen de schouders onder voor de hele buurt.

de kracht van Buurkracht
Deze werkgroep zetten we samen met Buurkracht op. Buurkracht is een organisatie die bewoners ondersteunt die zich willen inzetten voor hun buurt en deze groener, duurzamer, mooier en/of gezelliger willen maken.

doe je mee?
De komende weken gaat de Energiecoöperatie Duurzaam Wergea samen met Buurkracht op zoek naar gemotiveerde en geïnteresseerde buren om aan de slag te gaan. Deze bewoners vormen samen een werkgroep Duurzaam en gaan uitzoeken in welke verduurzamende maatregel(en) interesse is en welke oplossingen en leveranciers er zijn. Zo regelen we collectieve inkoop en helpen andere buurtgenoten! Buurkracht biedt hierbij handige communicatiemiddelen en een persoonlijke buurtbegeleider die het proces stroomlijnt.

Om alvast een beeld te krijgen waar de werkgroep zich op kan richten hebben we een enquête gemaakt die je kan invullen. Deze kun je hier invullen.

We hopen van je te horen en zetten er graag samen de schouders onder.

Energieke groet,

Marc Bekhof, Steven Hemstra, Daan Borjeson, George Kooistra, Gerrit Nijboer, Teake Kloosterman en Johan Meinderts

Sophie Kleiss
Buurtbegeleider bij Buurkracht 

PS: Van 19 t/m 25 juni vindt Wergea Bloeit plaats in Wergea. Een week vol met activiteiten over klimaat, gezondheid, cultuur en hergebruik, waar we als Energiecoöperatie ook aan deel nemen.