Officieel lid van Ûs Koöperaasje


Ús Koöperaasje is de koepelorganisatie voor lokale Friese energiecoôperaties zoals wij. Door ons aan te sluiten bij Ús Koöperaasje krijgen we ondersteuning, toegang tot een groot netwerk van Friese energiecoôperaties en hulp en kennis waar dat nodig is. Zo bereiken we samen meer!

Samen met de koepels in Groningen en Drenthe is Ús Koöperaasje onderdeel van de VanOns beweging. Het bijzondere hiervan is dat ze hun eigen energiebedrijf hebben, Energie VanOns. Energie VanOns is een coöperatief bedrijf zonder winstoogmerk. Met ons lidmaatschap zijn we daarmee ook direct betrokken bij dit energiebedrijf. Inmiddels leveren we met ons project Sinnestroom Greate Mar ook aan Energie VanOns met als voordeel dat de opbrengsten weer kunnen worden ingezet voor nieuwe duurzame activiteiten en projecten in onze eigen leefomgeving. Zodoende dragen we stap voor stap bij aan een groenere wereld.

Op vrijdag 23 juni worden we als coöperatie officieel lid van Ús Koöperaasje tijdens de grote zomerbijeenkomst van de Freonen fan Fossylfrij Fryslân en Ús Koöperaasje in de Bidler. Het programma ziet er als volgt uit:

Programma

14:30 uur: Inloop
14:50 uur: Bouwe de Boer en Andries Bouwman openen de bijeenkomst
15:00 uur: Lezing Kees Klomp – De kracht van een dorp
15:30 uur: De toekomst van Ús Koöperaasje
15:40 uur: De toekomst van de Freonen
15:50 uur: Nieuwe Freonen stellen zich voor
16:05 uur: Wergea Bloeit: jou it troch!
16:20 uur: Deelauto-project
16:30 uur: Groepsfoto en borrel

Spreker Kees Klomp, pionier op het gebied van de betekeniseconomie, deelt die middag zijn visie op de kracht van een dorp. “In de toekomst gaat het veel minder over het individuele, en veel meer over het collectieve belang. Mensen pakken de regie over hun eigen leven terug en maken zich onafhankelijk van de overheid en het grote bedrijfsleven. De betekeniseconomie is geboren”, omschrijft Klomp zijn zienswijze. Maak kennis met Kees Klomp.

Wil je bij dit moment aanwezig zijn? Meld je dan hier aan.